2010. május 25., kedd

Egy hétvége Rómában

Péntek este, mint ahogy már írtam felkerekedtünk. Este fél 11kor indult a vonat és reggel 7 körül érkeztünk meg. Volt egy fél ágynyi helyünk a vonaton, mert 2 egymással szembenlévő széket összetudtunk tolni, így aludtunk kicsit. Helyesbítek. Én kicsit a Giorgio sokat. Szerintem ő kötéltáncolás közben is tudna aludni. :)
Reggel frissen fitten tettünk pár turisztikai kört, megnéztünk egy bazilikát az ismerősünk lakása környékén. Kicsit húznunk kellett az időt mire felébredtek. Aztán végre befekhettünk a kényelmes ágyikóba aludni pár órácskát. Ez persze megint nem ment olyan egyszerűen, mert 10 perc alvás után hívták a Giorgiot üvöltözve telefonon, hogy kijött a rendőrség a lakáshoz, és hogy be kell törni az ajtónkat. Mielőtt elindultunk elzártuk a vizet meg a gázt. Csak azt nem tudtuk, hogy az egész házban egy vízcsap van csak. Így a többi két családnak éjszaka és reggel és nem volt vize. Ajjjajjjj. Na innen pár óra idegbetegeskedés. Hogy reméljük nem visznek majd el semmit, ha 2 napig nem lesz bezárva az ajtó. Ez is csak velünk történhet meg......
Aztán délután taliztunk az Alessandroval. Ő az a srác, akivel még Pesten haverkodtunk össze, ő is a Tatában dolgozott. Elvitt minket egy rohadt jó helyre. Úgy hívják a városrészt, hogy Trastevere. Kb olyan mint a Liszt Ferenc tér, csak sok sok utcában. Itt megnéztük a Bajnokok Ligája döntőjét, ittunk pár sört, aztán nyomás a fesztivál.
A helyszín nagyon szép volt. A kongresszusi központban szokták megrendezni, ami egy hatalmas nagy csarnok. Fent van egy gyönyörű terasz is. A zene tuc tuc volt, nem volt rossz. Táncoltunk egy jót, aztán reggel  fél 6 körül elindultunk haza. Aludtunk pár órát, aztán már indultunk is vissza Grottagliebe. Buszoztunk, hát nem tudom melyik rosszabb a busz, vagy a vonat. Mindegyik nagyon hosszú. :))
Szerencsére nem vártak minket a szomszédok vasvillával. Bocsánatot kértünk mindenkitől, vettünk új zárat és minden jó ha a vége jó. 

Giorgio Én Alessandro


170312876


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése