2010. december 4., szombat

Jó dolgok


Na hát a lehúzós postjaim után most vm jó következik.
Végre eljött ez az idő is, amikor terem a híres olasz mandarin és narancs. Imádom. Tetszik, hogy itt szárral és levéllel együtt árulják, így könnyebb pucolni, mert csak kitéped a szárat és már is meg van kezdve. Meg ráadásul jobban is mutat a tálakban. Így karácsony közeledtével főleg, naracssárga és zöld kombináció.
Ezen a héten nagy mázlija volt Puglianak (a tartomány), mivel teljesen elkerült minket mindenfajta ítélet idő. Míg északon havazott, más déli részeken meg minden úszott az eső miatt, itt kicsit felhős kicsit napos, de meleg volt. Olyan érzésem volt, mintha jönne a tavasz. Egyszál kiskabátban flangáltam. Legalább ez felvidított.

Most a 8-át várom, ami itt ünnep. Immacolata azaz Mária szeplőtlen fogantatásának ünnepe.
Itt úgy ünneplik (mint majdnem minden nagyobb ünnepet), hogy az ünnep előtti este összejönnek a barátok egy nagy nagy evésre, aztán buli hajnalig. Már jó rég voltunk baráti vacsin, úgyhogy jól jön ez az ünnep. Mint már párszor meséltem van a társaságban pár menő chefeket is megszégyeníteni képes szakácstehetség. Csinálok majd képeket és ha minden jól megy fel is rakom majd őket, mert mostanában kicsit képtelenek az írásaim. :)

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm! :)
    Neked is!!...próbáltam az ittenieket rávenni erre az ünnepre, de valahogy nem érdekelte őket annyira. Így magamnak kell csokit venni :)

    VálaszTörlés
  2. Kitartás! Nekem is 1 évembe tellett rávenni, de idén már jött hozzám a Mikulás! :D

    VálaszTörlés