2010. július 1., csütörtök

Ami fura (1.fejezet)

Ezekben a részekben megpróbálom összeszedni azokat a dolgokat amiket itt Dél-Olaszországban furcsának találok.

Óriás szúnyogok:
A normál szúnyogok kb hároszorosa, és a legszörnyűbb az egészben, hogy a csípésük is bazi nagy foltot hagy. És minél nagyobb annál jobban viszket.

Kóbor kutyák:
Ez rögtön feltűnt már az elején is mikor nyaralni jöttem. Akkor persze még nem annyira érdekelt, mert még nem volt kutyánk. Jó biztos közre játszik, hogy sok itt a mezőgazdasági terület a város körül, és a tanyákon szabadon jönnek mennek a kutyák, de néha azért összeszedhetnék őket. A kis Bell-el mostanában renszeresen belebotlunk egy kisebb 5-6 fős nagykutyákból álló falkába. Akik amint meglátnak minket elkezdenek ugatva futni felénk. Párszor már összekaksiztam magam emiatt. Az elején mindíg elfutottunk. Mostmár rájöttem, hogy csak rájuk kell kiabálni. De azért mindíg forgalmasabb részeken sétálunk, ki tudja mikor botlunk beléjük megint, és mikor kell majd segítség.
A másik hogy sokan csak úgy kiengedik csatangolni a kutyát. Reggel elmegy este hazajön. Még nem döntöttem el hogy ezt helyesnek tartom e.

Autósok:
Melegen ajánlom a dél-olasz utakat azoknak akik nem ismerik a kreszt. Itt úgy sincs rá szükség. Mindenki megy ahogy akar. Jobb kéz? Kit érdekel! Max dudálok egy kicsit a kereszteződés előtt hátha így majd megállnak.
Mikor először jöttem meglátogatni a Giorgot, úgy volt hogy egy haverjánál alszunk. Ez a haver általában 11 előtt nem kel fel és mivel mi 9 körül érkeztünk kicsit kocsikáztunk hogy teljen az idő. 20km/h-nál többel nem mentünk sehol. Furcsa volt de betudtam annak, hogy van időnk. Aztán rájöttem, hogy mivel minden sarkon meg kell állni, a jobb kezek nem betartása miatt, vagy mivel bármikor kiléphetnek eléd, vagy bármikor kinyithatják az ajtót előtted, felesleges kettesnél feljebb kapcsolni. 10 másodpercnél többet úgysem tudsz egyhuzamban menni. Arról nem is beszélve hogy egy két utca rosszabb mintha egy szűk garázsba állnál be. :) Így már én is kezdem megszokni a csiga menetet.
Ha dudaszót hallok, már nem húzom fel magam. Ekkora sebességnél ugyanis fura is lenne ha vmt nem vennék észre vagy hülyeséget csinálnék. A duda az ismerősöknek szól. Persze itt az emberek nagy része ismeri egymást, így elég sűrűn nyomkodják.
Az autópályákon is jobb óvatosnak lenni. A bejáratoknál senkit nem zavar hogy jössz, a lényeg hogy ne kelljen lassítani, kijönnek eléd minden probléma nélkül. Sokszor két sáv között mennek, amit a városban még meg is tudnék érteni, mivel ott nincsenek felfestések, mindenki megy ahogy akar, vagy ahogy elfér, de azért az autópályák rendesen meg vannak csinálva. Egy nagy pozitívum viszont, hogy itt a pályákon a 2 aszfaltcsík közt szinte mindenhol végig virágos bokrok vannak.

Folyt.köv.

2 megjegyzés:

  1. El tudom képzelni, ahogy a kis Mareszka leordítja egy 8 fős kutyafalka a haját (szőrét)
    :)))

    VálaszTörlés
  2. Ja hat szerencsere eddig mindig volt ordito segitsegem, mert mostanaban mindig csak olyan helyeken setalunk ahol tuti vannak meg emberek. Ha kutya nelkul vagy viszont le sem szarnak a kobor dogok. Ki tudja, lehet csak siman szerelmesek, mert a kis Belle egyre szebb es szebb. :D

    VálaszTörlés